top of page
Brannstasjon fra 2020

Äppelkaka och kanelbulle

Att bli bjuden på «en fika» är en av de mysigaste svenska inslagen jag vet.

Elsa Beskows barnböcker läses fortfarande på norska förskolor

Att kunna utforska klassiker som semla, äppelkaka, kanelbulle till hybridrecept mellan två olika välkända bakverk är hetare än någonsin. Graffiti, gatukonst och relaterade konstnärliga uttryck kan också blandas och kryddas precis som du vill ha det. Det finns inga regler, bara visuella möjligheter.


Sverige + Norge = Sant

Sverige är ett land vi norrmän har en nära relation till. Oavsett om det är genom barn-tv-favoriter som Pippi och Emil, Zlatan på en fotbollsplan, shopping på IKEA, glasögon på Liseberg eller allsång med ABBA. Likheterna mellan norsk och svensk kultur, både när det kommer till språk, mat och historia gör att norrmän gillar Sverige och lätt kan resa runt eller arbeta i Sverige.


Resa

Gatukonst och graffiti känner inga nationella gränser. Med egen bil täcker jag stora delar av Sverige. Tänk på att konstprojekt är avdragsgill för moms.

Utstyrskassa til et veggmaleri

Glass i solen

Bli inspirerad:

Se fler projekt eller läs mer konst som väggdekoration

Stadtsarkitekt och bygglov

Det är smart att kolla med din lokala stadsarkitekt eller kommun om du behöver några tillstånd. Eller som det på svenska heter bygglov. Läs mer om bygglov här.


Konst och väggmålningar som väggdekoration

Väggmålningar och gatukonst är välkomna inslag i stadsbilden. Dette kan till exempel lysa upp ett torg eller till och med förhindra taggar.


Du behöver ingen tråkig klädbutik, kontorslokal, köpcentrum eller parkeringsgarage. Väggkonst kan också fungera som en originellt och iögonfallande detalj för ditt företag som lämnar ett bestående intryck på dina kunder. En stor väggmålning kan ge en attraktiv design, helt anpassad efter dina egna önskemål och företagsidentitet eller helt enkelt sätta färg på ett tråkigt område.


Planlegging av maleri til Vøyensvingen

Ett visuellt blickfång och med företagets visuella profil kan bygga intern kultur.

Inspirerande kontorslokaler skapar ökad trivsel och arbetsglädje.

Det kan vara en smart investering att inreda sin egen arbetsplats. Inspirerande lokaler är viktiga för alla typer av arbetsmiljöer. Dina kunder kan också få en positiv upplevelse av vilken typ av verksamhet de besöker.


Anställda tillbringar vanligtvis en tredjedel av dagen på jobbet. En professionell arbetsmiljö skapar ökad stimulans och motivation till de anställda. De kommer med största sannolikhet att prestera bättre än någon som är olycklig på grund av en tråkig arbetsmiljö. Läs mer


Vill du ha en väggmålning?

Den här guiden beskriver vad du behöver veta om processen, projektplan, priser, tid och mycket mer. Läs här


Känner du att du förtjänar en extra god fika i din vardag, hör av dig.

bottom of page