top of page

Bank er ikke kjedelig

Kategori

Street art og graffiti

Kunde

Sparebanken Møre

År

2023

Banken feirer 180 år
Marthe Vågsholm Sævik finansiell rådgiver og initiativtaker i banken til Engasjert! Sparebanken Møres egen blogg: «Gatekunst til Fosnavåg var perfekt i forbindelse med Sparebanken Møre sitt 180-års jubileum. I forbindelse med jubileet ønsket vi å gi noe tilbake til innbyggerne i Herøy, og etter andre møtet – WOW! Da kom sommerfuglene og kriblinga i magen. Simon viste oss skissene av veggen, og vi ble målløse. Han hadde fått på plass alt vi ønsket med sin strek og genuinitet.»

Moderne fiskerkone
Bankbygget ble utsmykket med ulike elementer fra Fosnavåg sin historie. En maritim reise fra det tradisjonelle til det moderne. En karakteristisk offshorebåt, omringet med kjente attraksjoner fra Herøy; lundefuglen, solnedgang fra Rundebranden og bølgeskvulp som strekker seg rundt begge hjørnene på bygget og gjør motivet synlig fra flere steder i sentrum.

Snork_LL23_NimaTaheri_597.jpg

Work in progress

Snork_LL23_NimaTaheri_583.jpg

Den nye fiskekona

Profilbyggende

Fargepaletten er tatt utgangspunkt i profilfargene til Sparebanken Møre. Se på linjene, kontrastene og skyggene. En må være pinlig nøyaktig, og ha god erfaring, for å få til dette.»

Samarbeid og dugnad

En fornøyd banksjef i Herøy, Per Ronald Knutsen sier begeistret: «Å få til noe så stort og flott fra en lift, svaiende fram og tilbake med en sprayboks, er bare helt imponerende. Og alt dette på noen få dager!. Heldigvis hadde banksjefen god støtte til prosjektet fra Herøy Næringsforum og Herøy Eigedomsutvikling. Sistnevnte er eier av bankbygget, og har stilt opp med både oppussing, stige og stillas.

#streetartfosnavag

Medvirkende og info

Hvem

Marthe Vågsholm

Per Ronald Knutsen

Sissel Ødegård

Rolle

Finansiell rådgiver

Banksjef

Herøy Næringsforum

Hvor

Vågsgata 19

6090 Fosnavåg

Flere prosjekt

bottom of page