top of page
Brannstasjon fra 2020

Vill du ha en väggmålning utomhus?

Den här guiden beskriver vad du behöver veta om processen, framstegsplan, priser, tid och mycket mer.

Brandstation målad i Levanger i 2020. Foto: Visit Norway

Ditt hus behöver inte vara tråkigt

Har du länge velat göra något med en färglös husvägg i din bostadsrättsförening? Det är inte alltid lätt att veta vad man vill. Stencilkonst, Street Art, Graffiti? Vill du göra din gård mer barnvänlig, uttrycka ett engagemang, berätta en historia eller något annat? Jag har lång erfarenhet av att hitta bra lösningar för mina kunder och tillsammans hittar vi en lösning för ditt projekt. Se fler verk här.Översyn av fastighet

Vanligtvis har jag en besiktning/genomgång med er där väggen mäts och kvaliteten utvärderas. En bedömning görs om väggen ska grundmålas och om till exempel buskar och liknande behöver beskäras innan arbetet kan påbörjas. Bor du i Lofoten eller i Sverige - skicka ett par bilder på väggen, mät väggen och bifoga några ord om vad du skulle vilja lösa. Resten tar vi via telefon eller på ett teamsmöte.


Erbjudande

Efter besiktningen utarbetas ett priserbjudande till dig med en arbetsbeskrivning utifrån vad vi kommit överens om. En projektplan fastställs också.


Utstyrskassa til et veggmaleri

Skissning är en del av förberedelserna som görs innan fasaden dekoreras

Bli inspirerad:

Se fler projekt eller läs mer om hur du beställer gatukonst.

Planering och projektledning

Förberedande arbete är nyckeln till ett förutsägbart och framgångsrikt projekt. I planeringsfasen testas färgkombinationer och sprayfärg beställs. Jag tar hand om inköp av tilläggsutrustning, målning, bokning och transport. Om väggen är över 3 meter hög används byggställning eller lift.


Kreativ process

Till en början lägger jag mycket tid på att diskutera idén och utvärdera konceptet tillsammans med kunden. Det är viktigt att ha en gemensam förståelse för visioner och lösningar. Som inspiration skapar jag, utifrån kundens önskemål, en moodboard, bilder eller ett budskap som utgör vägen framåt.

I den första skisseromgången visas ofta enkla skisser och en visualisering av den verkliga väggen. I nästa omgång presenteras en mer färdig skiss där du får ett intryck av slutresultatet.


Pris

Priset baseras på ett bestämt kvadratmeterpris från 900 till 1 400 SEK. Motivets komplexitet och tillgänglighet är faktorer som påverkar prissättningen. Sprayfärg och annan målningsutrustning ingår. Liftuthyrning, resor och boende tillkommer. Tänk på att konst är momsfritt: Läs mer här

Planlegging av maleri til Vøyensvingen

Att mäta och visualisera skisser hjälper till att se hur det kommer att bli.

Tidsåtgång

En väggmålning kan ta allt från en dag upp till en vecka att utföra. Detta beror på storleken, arbetet på höjden och motivets komplexitet. Jag rekommenderar att utföra väggmålningar utomhus mellan april och oktober.


Betalning

Du betalar 25 % i förskott. Detta för att täcka resor, boende och målning. Resten betalas när arbetet är klart via faktura. Samtliga fakturor skickas via mail.


Sverige

Gatukonst och graffiti känner inga nationella gränser. Med egen bil täcker jag stora delar av Sverige: Läs mer här


 

Är det något mer du undrar över, hör gärna av dig eller boka ett möte och gör en digital besiktning redan idag!

bottom of page